Een dietist over voeding en voedingssupplementen


Advies

Mijn naam is Esmee Marsé, diëtiste bij Diëtistenpraktijk Zwijndrecht. Ik ben in 2014 afgestudeerd in Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de NVDDCN en DGO. Naast mijn werkzaamheden als behandelend diëtiste ben ik actief als blogger voor Dieet Dit Dieet Dat. Daarnaast studeer ik momenteel voor mijn masterdiploma Nurtitional Epidemiology and Public Health aan de Universiteit Wageningen.

In dit blog beantwoord ik 7 vragen over voeding en het gebruik van voedingssupplementen.


Waarom ben je Voeding en Diëtetiek gaan studeren?

Ik was als kind al met voeding bezig; er werd bij ons thuis veel gehamerd op gezond eten. Ik werd vanaf mijn 9e strikt vegetarisch en ben nooit een snoeper geweest. Na een jaar een andere studie te hebben gevolgd, werd het me echt duidelijk dat gezonde voeding altijd al mijn passie is geweest, en dat ik hier graag mijn werk van wilde maken


Wat is jouw vakgebied?

Ik begeleid in principe iedereen die mij om hulp vraagt, maar mijn passie ligt in de ouderenzorg. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook in de GRZ (ouderenrevalidatie), voornamelijk met diabetes-, nier-, en kankerpatiënten. Hier ligt voor mij de echte uitdaging. Toch vind ik de leukste cliënten in mijn eigen praktijk de ‘afvallers’. Het is erg leuk en geeft veel voldoening om samen met je cliënt dat felbegeerde doel te bereiken.


Wat voor vragen kom je zoal tegen in de praktijk?

Momenteel hoor ik vooral veel vragen over gluten. Iedereen wordt daar een beetje mee bang gemaakt door de media. Als je geen coeliakie hebt, kunnen gluten in principe geen kwaad. Daarnaast zijn er ook veel vragen over zoetstoffen.


Adviseer je voedingssupplementen? Zo ja, welke en waarom?

Ik adviseer mijn afvallers en afslankers altijd een multivitamine te gebruiken. Het principe van afslanken is eigenlijk altijd dat je minder eet dan dat je verbruikt, waardoor je reserves aanspreekt. Dat is mooi meegenomen als dit de vetreserves zijn, maar vitamines moet je altijd wel goed op peil houden! Daarnaast adviseer ik vaak supplementen voor zwangere dames, of vitamine D supplementen voor ouderen en cliënten met een donkere huid.


Gebruik je zelf voedingssupplementen van Flinndal?

Jazeker, ik gebruik al geruime tijd een multivitamine, plantaardige omega 3 vetzuren en heb in het verleden ook vitamine D van Flinndal gebruikt.


Wat vind je van de kwaliteit van onze producten?

Als diëtist ben ik natuurlijk superkritisch over alles wat ik in mijn lijf stop, dus ik zal niet zomaar elk supplement gebruiken. Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaringen met de vitamines van Flinndal. Als vegetariër laat ik mijn bloed controleren op vitaminestatus en ik heb eigenlijk nooit tekorten. Mijn pilletjes berg ik op in de meegeleverde doosjes, stickertje erop en klaar: overzichtelijk en hygiënisch opgeborgen. Ik maak ook gebruik van het herhaalgemak, dus ik zit nooit zonder. En als ik het soms even vergeet en nog geen nieuwe nodig heb, sla ik een zending over.

Heb je een leuke en gezonde tip?

Naast de gouwe ouwe “blijf bewegen, neem voldoende rust en drink lekker veel water,” wil ik echt iedereen aanraden om zich minder vast te bijten in gewicht, en meer in gezondheid. Met een perfect gewicht kan je ook ondervoed zijn, ondervoeding zit van binnen! Laat jaarlijks je vitaminestatus via de huisarts bepalen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Dit is een kort bloedonderzoekje wat je heel veel kan vertellen over je echte gezondheid. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een tekort aan vitamine B12 of D. Meten is weten!


Lees ook:

Multivitaminen zijn er in vele soorten en maten. Maar hoe vind je de beste multivitamine? Begin bij het lezen van de verpakking. Lees meer

Begin februari heeft onze Klantenservice Manager Pauline na 10 jaar afscheid genomen van Flinndal. Bodien heeft haar functie overgenomen. Nieuwsgierig naar wie Bodien is? Wij stelden haar een aantal vragen. Hoe lang werkt ze bijvoorbeeld al bij Flinndal? Lees meer

De keuze voor mulvitaminetabletten bij de drogist, supermarkt of op internet is enorm. Als consument is het lastig om te beoordelen wat de verschillen zijn. Lees meer

Geef een reactie op: Een dietist over voeding en voedingssupplementen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring