De overgang: hoe kom je er goed doorheen?

Elke vrouw moet er een keer aan geloven… de overgang. De één heeft daarbij meer last van ongemakken dan de ander. Gelukkig kun je veel doen om deze tegen te gaan.

De overgang betekent het einde van de vruchtbare periode van de vrouw. De productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen neemt sterk af. Hierdoor verschuift het hormonale evenwicht. Dit kan zich uiten in ongemakken als opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid en rusteloosheid.

Je kunt het volgende doen om deze ongemakken tegen te gaan:
• Matig met alcohol. Alcohol kan een opvlieger versterken.
• Matig met pittig gekruide gerechten, ook deze kunnen opvliegers versterken.
• Eet veel sojaproducten, zoals sojabonen. Deze bevatten isoflavonen die ongemakken als gevolg van hormonale schommelingen helpen tegen te gaan.
• Zorg voor een actieve leefstijl. Bekend is dat actieve vrouwen minder last hebben van de overgang.

calcium_melk_48ae0326.jpgDaarnaast is het verstandig om er goed op te letten dat je genoeg calcium binnenkrijgt. Want doordat de oestrogeenspiegel daalt, worden de botten kwetsbaarder. Daarom hebben vrouwen vanaf de menopauze een grotere behoefte aan calcium en vitamine D.

Calcium zit in melk en melkproducten, zoals yoghurt en kaas. Daarnaast komt het in een aantal groenten en fruitsoorten voor, zoals broccoli, boerenkool, spinazie, bramen en gedroogde abrikozen.

Speciaal voor vrouwen die te maken hebben met overgangsongemakken, heeft Flinndal het product Vrouw & Overgang laten ontwikkelen. Een supplement dat het hormonale evenwicht herstelt en je zo soepel mogelijk door de overgang helpt.


Lees ook:

Elke vrouw maakt het mee. De overgang. De menstruatie blijft uit. Dit proces is bij iedere vrouw anders. De meeste vrouwen ervaren geestelijke en lichamelijke veranderingen. Lees meer

Verlies jij af en toe wat druppeltjes urine bij bijvoorbeeld hoesten of niezen? Dan hoor je bij een grote groep vrouwen die hier last van heeft. In dit blog lees je meer over urineverlies en hoe bekkenbodemoefeningen kunnen helpen. Lees meer

Tijdens vakanties buitenshuis krijg je niet altijd voldoende vitaminen binnen. Lees meer

Geef een reactie op: De overgang: hoe kom je er goed doorheen?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.