De overgang: hoe kom je er goed doorheen?

Elke vrouw moet er een keer aan geloven… de overgang. De één heeft daarbij meer last van ongemakken dan de ander. Gelukkig kun je veel doen om deze tegen te gaan.

De overgang betekent het einde van de vruchtbare periode van de vrouw. De productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen neemt sterk af. Hierdoor verschuift het hormonale evenwicht. Dit kan zich uiten in ongemakken als opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid en rusteloosheid.

Je kunt het volgende doen om deze ongemakken tegen te gaan:
• Matig met alcohol. Alcohol kan een opvlieger versterken.
• Matig met pittig gekruide gerechten, ook deze kunnen opvliegers versterken.
• Eet veel sojaproducten, zoals sojabonen. Deze bevatten isoflavonen die ongemakken als gevolg van hormonale schommelingen helpen tegen te gaan.
• Zorg voor een actieve leefstijl. Bekend is dat actieve vrouwen minder last hebben van de overgang.

Daarnaast is het verstandig om er goed op te letten dat je genoeg calcium binnenkrijgt. Want doordat de oestrogeenspiegel daalt, worden de botten kwetsbaarder. Daarom hebben vrouwen vanaf de menopauze een grotere behoefte aan calcium en vitamine D.

Calcium zit in melk en melkproducten, zoals yoghurt en kaas. Daarnaast komt het in een aantal groenten en fruitsoorten voor, zoals broccoli, boerenkool, spinazie, bramen en gedroogde abrikozen.

Speciaal voor vrouwen die te maken hebben met overgangsongemakken, heeft Flinndal het product Vrouw & Overgang laten ontwikkelen. Een supplement dat het hormonale evenwicht herstelt en je zo soepel mogelijk door de overgang helpt.


Lees ook:

Elke vrouw maakt het mee. De overgang. De menstruatie blijft uit. Dit proces is bij iedere vrouw anders. De meeste vrouwen ervaren geestelijke en lichamelijke veranderingen. Lees meer

De overgang of menopauze; niet zo’n sexy onderwerp, maar daarom wellicht des te harder nodig om een gesprek hierover uit de taboesfeer te halen. Hoe kom je comfortabel de overgang door? Lees meer

Vrouwen in de overgang kampen met klachten op het gebied van opvliegers, slapen en stemmingswisselingen. Gelukkig zijn er manieren om deze klachten te verminderen. Lees meer

Geef een reactie op: De overgang: hoe kom je er goed doorheen?

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring