De inhaalslag van medioren en senioren op internet

De inhaalslag van medioren en senioren op internet

Flinndal
14-8-2012
0 Reacties

De inhaalslag van medioren en senioren op internet

Waar een decennium geleden het internet voornamelijk nog gebruikt werd door jongeren zijn tegenwoordig ook de medioren en senioren alom vertegenwoordigd op het web. Je zou zeker kunnen stellen dat de ouderen een ware inhaalslag hebben gemaakt op het internet. Gunstig natuurlijk. Het internet beidt immers erg veel mogelijkheden tot vermaak, het winnen van informatie en het leggen of juist onderhouden van contacten.

Volgens het CBS is sinds 2005 is het aantal internettende medioren (45-65 jaar) gestegen van 70 procent naar 90 procent. Van de senioren zat in 2005 30 procent regelmatig achter internet, tegenwoordig is dit ruim 60 procent. Dankzij deze ontwikkeling horen de Nederlandse ouderen samen met Zweden en Denemarken tot de fanatiekste internet gebruikers van Europa.

Internet steeds belangrijker
Eerlijk is eerlijk, we kunnen ook bijna niet meer zonder internet. De toenemende digitalisering van de samenleving heeft er toe geleid dat sommige zaken alleen nog op internet te vinden zijn. De vertrektijden van het openbaarvervoer, het regelen van bankzaken, het aanmelden bij een energieleverancier, steeds vaker kan het alleen nog via internet.

Afbeelding van Mijn Flinndal, de plek waar je alles online kunt regelen.

mijn_flinndal-300x241_01e78dcd.jpgOok wij merken dat steeds meer klanten het prettig vinden om online, zelf, al hun Flinndal zaken te kunnen regelen. Een keer een zending wat later ontvangen, een product toevoegen of juist verwijderen, het kan allemaal. We hebben hiervoor recent onze Mijn Flinndal omgeving verbeterd. Meer hierover lees je meer in onze nieuwsbrief van september, hierin gaan we uitleggen wat er veranderd is en hoe het werkt. Natuurlijk blijft onze klantenservice ook gewoon telefonisch te benaderen.

Internet ter vermaak.
Het internet biedt erg veel vermaak in de vorm van spelletjes spelen, winkelen of video’s kijken. Voor de mensen die liever iets leren kun je op het web perfect het nieuws volgen en door Wikipedia heb je thuis altijd de meest uitgebreide encyclopedie bij de hand. De laatste en misschien wel belangrijkste reden waarom internet zo populair geworden is onder de 45 plussers is de sociale media. Platformen zoals Facebook en Hyves waren voorheen enkel gericht op jongeren maar worden nu ook zeer veel door ouderen gebruikt. Een goede manier om contact te houden met familie of om juist nieuwe contacten te zoeken.

Nog niet bekend met Facebook? Het is eenvoudig. Je meld je aan bij www.facebook.com en maakt in een paar stappen een persoonlijk profiel aan. Als je dit gedaan hebt kun je opzoek naar het profiel van anderen. Zoek familie, vrienden of misschien zelfs oude bekenden op en voeg ze toe als vriend. Nu kun je eenvoudig contact houden en foto’s bekijken van je Facebook-vrienden. Een erg leuk tijdverdrijf, dat zul je wel merken.

facebook_0e872a7e.jpeg

Zelf zijn we ook op Facebook te vinden: we bespreken hier gezondheidsgerelateerde nieuwtjes en geven informatie over onze producten. Uiteraard zijn we via Facebook ook direct te benaderen voor vragen of suggesties, het is immers sociale media. Daarnaast hebben we een wekelijks terugkerende rebus voor de ware puzzelaars onder ons en geven we soms de mogelijkheid om deel te nemen aan acties. In de nabije toekomst willen we via Facebook meer van ons bedrijf laten zien en wie er achter Flinndal zitten. Neem een kijkje op onze Facebookpagina door hier te klikken.

Website tips
Wellicht heeft internet geen geheimen meer voor je en weet je elke leuke website te vinden, maar voor diegene die het nog niet volledig ontdekt heeft geven we hier een paar leuke websitetips. De selectie hieronder bestaat uit websites die populair zijn onder de 45-plussers of door ons gezien worden als vermakelijk of leerzaam. Laten we zeggen: websites ter leering ende vermaeck.

 • Vergelijk producten en zoek de goedkoopste: Kieskeurig
 • Online ontmoetingsplek voor actieve ouderen: Seniorencafe
 • Spelletjes om je hersenen te trainen: Neurocampus
 • Alles over de populaire hobby fotografie: Zoom
 • Televisie fragmenten uit de jaren 50 tot 80: Nostalgienet
 • Tips en adviezen voor… tja, van alles eigenlijk: Omaweetraad
 • Alle tv programma’s terugkijken van NL1, NL2 en NL3: Uitzendinggemist
 • Actuele onderzoeken en wetenswaardigheden: Kennislink
 • Informatie over reizen en reisverslagen uit eerste hand: Reizeninbeeld
 • Enorm veel recepten, goed uitgelegd en met waarderingen: Okokorecepten
 • Elke dag alle dagaanbiedingen op een rijtje: Dagaanbiedingen
 • Verzameling mooie, gekke of inspirerende foto’s en filmpjes: Froot
 • Website met folders van alle winkels: Reclamefolders
 • Zelf hebben we ook een website gemaakt waar je een supplemententest kan doen. Hiermee geven we je op een gemakkelijke manier persoonlijke suggesties voor aanvulling op de voeding. Supplemententest

Het internet herbergt tal van leuke en interessante websites. Weet jij nog een website die je met ons wil delen? Laat het hieronder weten.

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Taboe: mannen met prostaatproblemen

Normaal is de prostaat 20 gram (zo groot als een kastanje), maar vanaf het 50e levensjaar kan de prostaatklier groter worden. Doordat de prostaat zo dichtbij de blaas ligt, kan dit zorgen voor ongemakken bij het plassen.

Lees meer > Lees meer >

Een positieve kippennek (gezondNU)

Gezond ouder worden, zonder geestelijk af te takelen. We willen allemaal oud worden, mits helder van geest, zo komt naar voren uit onderzoek van gezondNU.

Lees meer > Lees meer >

Gezond oud worden? Dat start al op je 35ste!

gezondNU onderzoekt in de mei-editie hoe je een heel leven lang gezond blijft groeien. Want met gezond oud worden, kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

De inhaalslag van medioren en senioren op internet
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}