Dagelijks voldoende bewegen

Dagelijks voldoende bewegen

De overheid roept het al jaren, beweeg elke dag een half uur! Ondanks dat we weten dat het belangrijk voor ons is, doet toch lang niet iedereen dit. Veel mensen vinden de tijd er niet voor of vinden het lastig om zich er toe te zetten.

Vaak wordt namelijk gedacht dat we er speciaal voor naar de sportschool zouden moeten gaan, of de regen in om te joggen. Maar het kan ook eenvoudiger!

Neem wat vaker de fiets in plaats van de auto, ga met de trap in plaats van de lift. Doe even een werkje in de tuin, stap een halte eerder uit als je met de bus gaat of ga even lekker wandelen na het eten. Voor je het weet heb je toch 30 minuten bewogen. Ook goed voor de slanke lijn!

Wat doet beweging voor je lijf
Uit onderzoek is gebleken dat gebrek aan beweging net zo slecht is als roken. Beweeg je wel genoeg dan doet dit meteen veel goeds voor je.

Beweging is natuurlijk goed voor de slanke lijn het is een gezonde en verantwoorde manier van afvallen. Je verbrandt er calorieën mee en het zorgt voor een strakker lijf. Daarnaast zorgt voldoende beweging ook voor een betere stofwisseling, wat ook een gunstige invloed heeft op de stoelgang.

Beweging stimuleert tevens de botaanmaak, zodat je botten sterker blijven. Tijdens het bewegen wordt er bovendien gewrichtsvloeistof in de gewrichten gepompt. Hierdoor komen voedingsstoffen terecht in de gewrichten zodat ze soepel blijven.

Ook je hart vaart wel bij genoeg beweging. Het helpt bijvoorbeeld voor een goede bloeddruk en een goed cholesterolgehalte.

Beweging heeft ook mentale voordelen. Het geeft vaak meer zelfvertrouwen en je wordt er minder stressgevoelig van.

Gerelateerde producten:
Flinndal Glucosamine
Flinndal Calcium Magnesium

Lees hier meer over de ‘Nederlandse norm gezond bewegen


Lees ook:

Vind je schaatsen op natuurijs leuk? Lees hier de tips zodat je goed voorbereid op de schaats stapt. Lees meer

Koffie als positieve invloed op sportprestaties. Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Lees hier meer over de positieve invloed van koffie. Lees meer

Het is belangrijk om voldoende te bewegen. Maar waarom eigenlijk? Het lukt niet iedereen, dus hoe kun jij zorgen dat je toch voldoende beweegt? Lees meer

Geef een reactie op: Dagelijks voldoende bewegen

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring