Daarom wil iedereen een moestuin

blog_afbeeldingen_gn_7c64e662.jpg?width=750

44 miljoen bakjes met zaadjes deelde de Albert Heijn uit in haar Moestuinactie. Tooske zoekt op televisie naar de beste kwekers van Nederland. En HAK deelt bonenplantjes uit om het populaire & AH-moestuintje aan te vullen. De moestuin is hot. Iedereen zaait en oogst. Maar waarom eigenlijk? gezondNU geeft daar deze maand een antwoord op: een tuin werkt als therapie. “Tuinieren brengt je zoveel meer dan alleen maar tomaten.”

Leef je gezonder met een moestuin?

Grote kans. Groente en fruit weggooien doen we met groot gemak (van alle groente en fruit in Nederland belandt tien procent bij het afval!). Maar de groente die je zelf zaait, ziet ontspruiten en groeien … die oogst gooi je minder makkelijk weg. Komt bij dat je met een halfuur tuinieren meer energie verbruikt dan een halfuur fietsen of wandelen.

Een moestuin is inspirerend

Zeker niet! Wat we langzaam opnieuw ontdekken, is hoe inspirerend een moestuin is. In je tuin sta je met je neus bovenop de kracht van de natuur: je ziet letterlijk nieuw leven ontspruiten, groeien en bloeien. Dat inspireert!

In gezondNU vertellen lezers daarom deze maand wat de echte oogst is van hun moestuin. In tijden van tegenslag geeft de tuin hen moed om door te gaan, een nieuwe start te maken, de pijn te vergeten of hoop te houden in zware tijden.

Gerda zegt in gezondNU dat zij na de diagnose borstkanker haar tuin gebruikte als afleiding. “Ik wil iedere dag naar de tuin. Met mijn handen in de aarde kan ik een beetje ontladen.” Eveline heeft een tuin tegen de pijn van fybromyalgie. Het werken in de tuin vermindert de pijn in haar handen.

Tuinieren is net als yoga

Je eigen tomaten, bieten en peultjes verbouwen, zorgt dus voor lekkere, zelfgeteelde groente in je pan. En, zeker niet onbelangrijk, voor meer ontspanning in tijden van tegenslag en stress. Zo zegt Susan in gezondNU: “Aardbeien plukken, lijkt net yoga.”

44 miljoen bakjes met zaadjes werden de afgelopen weken uitgedeeld. De echte oogst verwacht gezondNU daarom de komende weken: heel veel relaxte en ontspannen Nederlandse gezinnen!

gezondNU 4 2015, een thema-editie over het gezonde voorjaar, is vanaf 24 maart  te koop via http://shop.gezondnu.nl/gezondnu/losse-nummers/

gezondnu_maart

Redactie gezondNU

gezondNU is hét onafhankelijke magazine over gezondheid, voeding en psyche. gezondNU04-2015 is nu te koop of te bestellen via gezondNU.nl

Flinndal heeft maandelijks een gastbijdrage van gezondNU op het blog.Lees ook:

De meeste vrouwen gaan graag samen naar het toilet. Wat we daar precies doen, is voor veel mannen een mysterie. Lees meer

Geheimen zijn soms leuk, maar het kan ook belastend zijn. Een drukkend geheim kan je in een geïsoleerde positie brengen. Hoe ga jij om met een geheim? Lees meer

Een vrouw achter het stuur, is bloed aan de muur. Zo’n lekker vooroordeel dat het gegarandeerd goed doet op elk feestje. Lees meer

Geef een reactie op: Daarom wil iedereen een moestuin

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.