Chlorellapoeder


Acaibes

Chlorella is een bijzondere superfood, heel herkenbaar door de groene kleur. Het is een zoetwateralg die enorm veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bevat, maar vooral bekend staat om z’n ontgiftende werking. Chlorella wordt daarom veel gebruikt tijdens het detoxen. Lees alles over chlorella en ontdek hoe je er een lekkere smoothie mee kunt maken.


Wat is chlorella?

Chlorella is een eencellige groene zoetwateralg die in 1890 is ontdekt door een Nederlandse microbioloog. Deze algensoort komt veel voor in de rivieren van Oost-Azië.


Door de gezonde eigenschappen van chlorella is de vraag naar dit algje steeds groter geworden. Daarom wordt chlorella tegenwoordig ook veel gekweekt in speciale vijvers. De naam is afkomstig van het Griekse woord “chloros” dat groen betekent en het Latijnse achtervoegsel “ella” dat klein betekent: klein groen blaadje. Chlorella heeft een felgroene kleur. Deze groene kleur wordt veroorzaakt door de stof chlorofyl. Chlorofyl is het bladgroen waarmee planten in staat zijn om licht op te vangen en om te zetten in energie.


Wist je dat...

Chlorella behoort tot een van de oudste plantaardige soorten op aarde? Dat komt omdat algen zich heel goed kunnen aanpassen aan extreme weersomstandigheden.


Waarom is chlorella gezond

Chlorella bevat veel voedingstoffen, vitaminen en mineralen zoals vezels, eiwitten, vitamine B1, B2, B3, B6 en B11, ijzer, zink en selenium. Meestal wordt chlorella gebruikt tijdens het detoxen omdat deze alg een ontgiftende werking heeft. De twee belangrijkste gezondheidsvoordelen van chlorella zijn:


1. Het ondersteunt het ontgiftingsproces

Bij 200 mg chlorella per dag ondersteunt het de lever, galblaas en nieren bij de ontgiftingsprocessen in het lichaam.

2. Het helpt als antioxidant

Ook helpt het als antioxidant de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf en is het daarmee ook van belang voor het immuunsysteem (bij 1070 mg per dag).

Het is daarom ook niet zo’n gek idee om je smoothie te verrijken met chlorellapoeder.


Recept: smoothie met chlorella

Wil je chlorellapoeder graag een keertje proberen? Dat kan. We hebben een lekker smoothie recept voor je klaarstaan. Let er op dat chlorellapoeder een aparte smaak heeft. De meeste mensen moeten er aan wennen (net als tarwegras). Begin daarom met een klein beetje en voeg geleidelijk aan steeds meer chlorellapoeder toe aan je smoothie.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 limoen
  • 1 zoete (rode) appel
  • 100 ml kokosmelk of water
  • 1 tot 2 theelepels chlorellapoeder 

Kan je echt niet wennen aan de smaak van chlorellapoeder maar wil je het graag als aanvulling op de voeding? Probeer dan Flinndal Detox. Dit voedingssupplement in de vorm van een tablet bevat onder andere chlorella en spirulina./chl

Lees ook:

Green Mix poeder is een combinatie van vier verschillende superfoods: chlorella, spirulina, tarwegras en gerstegras. Lees alles over deze krachtige groene mix en maak zelf een lekkere shake of tzatziki met deze mix. Lees meer

Ooit wel eens van guarana gehoord? Het is een bes met hoge concentraties cafeïne waardoor het goed is voor de energiehuishouding. Dit superfood is sinds kort verkrijgbaar bij Flinndal. Lees alles over deze smaakmaker. Lees meer

Ben jij al bekend met de açaibes? Het is een klein, donkerblauw besje dat smaakt naar een combinatie van bosbes, noten én chocolade. Lees alles over deze populaire bes en probeer onze ontbijt smoothie. Lees meer

Geef een reactie op: Chlorellapoeder

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring