Recept: Chili con carne


Superfood pannenkoek

Chili con carne is een makkelijk recept waarbij je met kruiden een heerlijk gerecht op tafel zet. Lekker met salade, maar je kunt dit mengsel ook toevoegen aan wraps met wat zure room. Dit gerecht is bovendien erg geschikt om in te vriezen. Maak een grote pan chili con carne en verdeel deze over bakjes voor in de vriezer. Zo heb je altijd een gezonde, snelle maaltijd achter de hand!


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Komijnpoeder, naar smaak
  • Chilipoeder, naar smaak
  • Paprikapoeder, naar smaak
  • 400 gram kip- of kalkoengehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Blikje kidneybonen
  • Blikje tomatenpuree
  • Optioneel: pure chocolade


Zo maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een braadpan in wat olijfolie. Voeg de komijnpoeder, chilipoeder en paprikapoeder toe en roer goed door. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan de tomatenblokjes, kidneybonen en tomatenpuree toe en laat op een laag vuurtje een paar minuten sudderen. Doe een klein blokje (ongeveer ter grootte van je duimnagel) pure chocolade in de chili con carne en laat smelten. Roer het goed door, breng op smaak met zout en peper en serveer met bijvoorbeeld avocado, koriander en zure room. Lekker met een groene salade.


Restjes over?

Heb je eten over en wil je niet nog een dag hetzelfde eten. Maak van deze chili con carne dan in een handomdraai een ander gerecht. Serveer het bijvoorbeeld met wraps, samen met wat mais en guacamole. Of voeg wat bouillon en water toe en maak er een soep van.




Lees ook:

Nederland is een echt stamppotland. Een deel van de aardappelen vervangen door knolselderij is de truc om meer groenten en minder koolhydraten in de stamppot te krijgen. Bekijk het recept van deze heerlijke andijviestamppot met ham en kaas. Lees meer

Pannenkoeken zijn op ieder moment lekker om te eten. Als ontbijt, tijdens de lunch of als avondeten. Wil jij een gezonde twist aan je pannenkoek geven? Probeer dan eens een pannenkoek met superfood. Lees meer

Pompoen is echt een herfstgroente en kun je eten als soep, stamppot, uit de oven maar is ook erg geschikt om te wokken. Probeer eens dit recept met pompoen, groenten en superfood. Erg lekker en binnen 30 minuten klaar. Lees meer

Geef een reactie op: Recept: Chili con carne

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Wij gebruiken cookies om het winkelen bij flinndal.nl gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.