Het belang van omega 3 voor jouw kindje


omega 3 kinderen

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Niet alleen hun lichaam groeit met de dag, ook hun hersenen zijn volop in ontwikkeling. Daarom is het eten van voldoende vette vis belangrijk. Daarin zit het omega 3 vetzuur DHA die de ontwikkeling van de hersenen ondersteunt. Dit gebeurt overigens al tijdens de zwangerschap. Hoe kun jij zorgen dat je kindje voldoende omega 3 vetzuren binnenkrijgt?


De eerste duizend dagen

De start van de duizend dagen is het allereerste begin van het leven: het moment van de bevruchting. Daarna volgt de zwangerschap, de periode dat een kind borstvoeding krijgt, tot het leren van zelf mee-eten. Het einde van de duizend dagen is rond de 2 jaar.

Onderzoek wijst uit dat de omstandigheden in die eerste duizend dagen mede bepalen of een kind goed groeit en zich goed ontwikkelt. Ook is deze periode bepalend voor de gezondheid op latere leeftijd.

Voor de geboorte is het daarom al belangrijk dat jouw kindje het omega 3 vetzuur DHA binnenkrijgt. Dit is namelijk nodig voor de ontwikkeling van de hersenen (vanaf 200 mg DHA per dag) en het gezichtsvermogen van kinderen (vanaf 100 mg DHA per dag). Daarom is het advies om tijdens de zwangerschap en gedurende de periode dat je borstvoeding geeft voldoende omega 3 binnen te krijgen via voeding*.


Zet elke week minimaal 1 keer vette vis op tafel

Na de periode van borstvoeding is het ook belangrijk dat je kindje voldoende omega 3 vetzuren binnenkrijgt uit vis. De Gezondheidsraad adviseert dan ook om minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst vette vis zoals makreel, haring of zalm.

Kinderen vis laten eten is soms een uitdaging en bovendien staat vis niet bij iedereen op het menu. Een omega 3-supplement voor kinderen kan uitkomst bieden, zoals Flinndal Omega-3 Junior, voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar. De capsules hebben een prettige tuttifrutti smaak.


Wist je dat?

Onze hersenen in ontwikkeling blijven tot ons 24e levensjaar. Daarom is het belangrijk om tot die periode goed voor je hersenen te zorgen. Maar ook na die leeftijd kunnen voedingsstoffen zoals het omega 3 vetzuur DHA een goede conditie van de hersenen ondersteunen.


*Tijdens de zwangerschap en de lactatieperiode draagt een inname van minimaal 100 mg per dag bij aan een normale visuele ontwikkeling van zuigelingen tot 12 maanden. Ook draagt het bij aan een normale hersenontwikkeling van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen (vanaf 200 mg DHA per dag). Verder draagt een dagelijkse inname van DHA bij aan een normale ontwikkeling van de ogen van de foetus en de zuigelingen die borstvoeding krijgen (vanaf 200 mg DHA per dag).


Lees ook:

De carpaccio die je vaak tegenkomt in een restaurant is op basis van dunne plakjes ossenhaas. Tegenwoordig kom je vaak allerlei varianten tegen zoals zalmcarpaccio. Heerlijk met een stuk toast. Lees meer

Bij het ouder worden, kun je gaan merken dat bepaalde functies zoals het geheugen achteruit gaan. Belangrijk om dus goed voor je hersenen te zorgen om ze zo lang mogelijk vitaal te houden. Hoe kan het omega 3 vetzuur DHA jou daarbij helpen? Lees meer

Hoe vaak en waarom eten mensen vis en gebruiken ze daarnaast nog visoliecapsules? Op deze vragen hebben wij geprobeerd antwoord te geven aan de hand van een klein onderzoek. En hier kwamen opvallende resultaten uit. Lees meer

Geef een reactie op: Het belang van omega 3 voor jouw kindje

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring