Start 2019 met een detox voor lichaam en geest


detox_758e2764.jpg?width=400

Het nieuwe jaar is een goed moment om stil te staan bij wat je aankomend jaar anders wilt gaan doen. Los van het standaard rijtje zoals stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en gezonder eten, kun je ook persoonlijke doelen stellen. Misschien wil je al een tijdje een cursus doen zoals fotografie of koken. Of denk je erover om een eigen bedrijf te beginnen, te verhuizen of een gezin te starten?


Detox voor je geest

Een nieuw jaar biedt dus veel kansen, waarin jij zelf degene bent die deze kan gaan pakken. Schrijf voor jezelf op wat je graag wilt doen, leren of waarin je je wilt ontwikkelen en maak vervolgens een concreet plan. Onthoud dat daarbij niet alles tegelijkertijd mogelijk is en je je beter kunt richten op 1 taak of doel per moment. Dan kan je daar je volledige aandacht aan geven en er ook meer van genieten.

Bepaal bijvoorbeeld welke taken of afspraken je als vanzelfsprekend ervaart, maar waar je eigenlijk geen plezier meer uit haalt. Dit merk je als iets je energie kost. Kijk dan of je dit anders kan doen dit jaar. Misschien is het wel tijd om een bepaalde taak of afspraak helemaal te skippen. We doen veel dingen namelijk op de automatische piloot. Een moment om even uit te zoomen en te kijken waarom we iets doen, geeft ons veel inzichten.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook belangrijk op te schrijven aan welke dingen die je nu doet je wel veel plezier beleeft. Welke dingen vind jij leuk, welke mensen geven je energie? Probeer daar dan aankomend jaar meer van te doen. Dit zal jouw geestelijk welzijn ten goede komen!


Detox voor je lichaam

Naast het ondernemen van bepaalde acties in je leven, kan het nieuwe jaar ook een goed begin zijn om te bepalen wat je aan je huidige leefstijl wilt gaan veranderen. Ben jij je bijvoorbeeld bewust van wat je per week eet en drinkt en wat dit doet voor jouw lichaam?

Misschien wil je wel minder alcohol gaan drinken, meer bewegen, minder vlees eten of vaker kiezen voor verse maaltijden in plaats van het koken met behulp van zakjes en pakjes. Hierbij kan het ook helpen om op te schrijven wat jij graag zou willen voor dit nieuwe jaar en dit te leggen naast je huidige leefstijl. Je zult zien dat kleine aanpassingen al helpen. Probeer niet om a la minute te starten met je nieuwe leefstijl, dan zul je dit minder makkelijk vol kunnen houden. Kleine stapjes zetten zorgen ervoor dat het een gewoonte wordt en je dit eenvoudiger uit kunt breiden.

Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld start met 1 keer in de week geen vlees eten en eet je na 3 maanden misschien al 2 keer in de week geen vlees. Of als je vaker wilt gaan bewegen, kun je beginnen met eerst 2 keer in de week een half uur lopen en dit rustig uitbreiden naar bijvoorbeeld 4 keer in de week.


Start 2019 met een detox

Los van bovenstaande doelstellingen is 2019 een goed moment om te beginnen met een detox. Detoxen betekent “het lichaam reinigen” van giftige stoffen zoals sigarettenrook of bewerkte voeding met daarin kunstmatige toevoegingen en resten van pesticiden. Hiervoor gebruikt ons lichaam de lever, galblaas en nieren. Je kunt de lever helpen om deze giftige stoffen weer op te ruimen door af en toe een detox moment in te lassen. Bijvoorbeeld door een periode geen alcohol, koffie of vette dingen te nuttigen, maar te kiezen voor water, groente en fruit.


Hoe start je een periode van verantwoord detoxen?

  1. Kies een week dat je het relatief rustig hebt op het werk en met sociale afspraken. 
  2. Laat die week alle ‘lege’ calorieën staan. Geen suiker, snoep, koek, gebak, wit brood en snacks. 
  3. Eet grote hoeveelheden groenten en fruit bij elke maaltijd. Streef naar minstens drie stuks fruit en 300 tot 400 gram groenten per dag. 
  4. Drink veel water. Laat alcohol, koffie en zwarte thee staan. Gebruik geen pakjes en zakjes, maar maak je eten klaar met verse, onbewerkte producten en verse kruiden en gematigd zout. 
  5. Tussendoor eet je rauwkost, fruit, versgeperst groente- of fruitsap, ongezouten noten of gedroogd fruit. 
  6. Neem je rust, doe meditatieoefeningen of yoga. Maak er een ontspannen week van! 
  7. Neem naar behoefte 1 of 2 tabletten Flinndal Detox ter ondersteuning van de lever en de nieren.


Detox

Flinndal Detox

Flinndal Detox bevat Mariadistel, Jeneverbes, Chlorella en Spirulina. Plantaardige ingrediënten die van belang zijn voor de lever en de nieren. Mariadistel en Chlorella ondersteunen de lever bij het ontgiften van het lichaam. Zo helpen ze de lever en galblaas gezond te houden. Ook zijn Chlorella en Jeneverbes van belang voor de uitscheidingsfunctie van de nieren. Flinndal Detox vormt een complete en verantwoorde manier van detoxen. Het kan als dagelijkse ondersteuning van de lever en nieren gebruikt worden. Neem naar behoefte 1 tot 2 tabletten per dag. Ook als je een paar dagen een kuur wilt doen, is Flinndal Detox een goede aanvulling.  Lees ook:

Alles gaat net wat moeizamer dan normaal. Je voelt je moe en verdoofd. Ken je dat gevoel? Met onze tips voel jij je in een mum van tijd weer energiek. Lees meer

We horen regelmatig dat we gemiddeld steeds zwaarder worden. Zo heeft de helft van de volwassenen in Nederland overgewicht en worden kinderen ook steeds zwaarder. Hoe kan het dat dit bij kinderen nu ook al te zien is en wat kun je als ouder hierin betekenen? Lees meer

Glutenvrij, koolhydraatarm en detoxen – dat waren de voedingstrends van 2016. Waren het hypes of blijvertjes? gezondNU zet de eettrends van 2017 op een rij. Lees meer

Geef een reactie op: Start 2019 met een detox voor lichaam en geest

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen je graag om elke dag opnieuw het beste uit jezelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring