10 veelgemaakte fouten bij het afvallen

10 veelgemaakte fouten bij het afvallen

Anna
30-12-2013
0 Reacties

10-veelgemaakte-fouten-bij-het-afvallen_24f2d4c0.jpg

Afvallen is niet alleen een kwestie van veel sporten of minder eten. Het is ook discipline hebben en opletten. Tijdens het afvallen worden er veel fouten gemaakt, daarom geven we je tien tips bij het afvallen.


1. Volg geen crash dieet

Het voordeel van een crash dieet is dat je heel snel veel kilo’s verliest. Het gevaar van dit dieet is dat je vaak niet meer dan 1.000 calorieën binnenkrijgt en dat is (voor vrouwen) slechts te helft van wat je dagelijks nodig hebt. Omdat je te weinig energie uit voeding haalt verbrandt je lichaam ook minder snel de energie die je binnenkrijgt waardoor de stofwisseling langzamer wordt. Als je vervolgens weer een normaal eetpatroon hebt, loop je het risico dat de kilo’s er weer aan vliegen omdat je stofwisseling deze energie niet zo snel kan verwerken.


2. Sla niet het ontbijt over

Als je het ontbijt overslaat blijf je de rest van de dag honger of trek houden. Zo krijg je niet de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om de dag goed te beginnen, maar je loopt ook de kans dat je meer gaat snacken om de trek te stillen of meer gaat eten tijdens de lunch.


3. Blijf tussendoortjes eten

Sommige mensen stoppen met het eten van tussendoortjes. Maar juist af en toe een (gezond) tussendoortje eten is goed. Zo krijg je weer een beetje energie en de erge trek verdwijnt.


4. Eet niet te veel (magere) producten met weinig vet

Weinig vet is niet hetzelfde als weinig calorieën. Het is dan ook niet de bedoeling dat je in plaats van één, drie ‘magere’ producten eet. Hoewel een product misschien minder vet bevat kan het zijn dat je na het eten van 3 stuks toch meer calorieën binnen krijgt. Je kunt het beste naar het etiket van een product kijken. Daar staat precies hoeveel calorieën het per 100 gram of per portie bevat.


5. Tel ook het drinken mee

Als we bezig zijn met diëten willen we wel eens het drinken vergeten. Maar tel alle calorieën mee. Als je alcohol drinkt of een kop koffie met 2 klontjes suiker en melk dan bevat dat meer calorieën dan een glaasje water.


Onze aanbevelingen


6. Drink voldoende water

Water bevat geen calorieën en zorgt ervoor dat (schadelijke) afvalstoffen worden afgevoerd. Ook zorgt water ervoor dat je voedsel makkelijk tot je neemt en het zet het ook makkelijker om in energie.


7. Stel niet te hoge doelen voor jezelf

Doelen als tien kilo afvallen in een week tijd is onrealistisch. Je zult het doel waarschijnlijk niet halen waardoor het voelt alsof je hebt gefaald, terwijl het helemaal niet wil zeggen dat je slecht gepresteerd hebt. Stel daarom een doel dat je kan halen. 2 kilo afvallen in een week is ook prima en zelfs beter voor je lichaam.


8. Blijf sporten

Als je niet sport dan zal je alleen afvallen door het dieet dat je volgt. Maar als je zelf actiever wordt door meer te bewegen of te sporten dan kun je ook meer eten en nog steeds gewicht verliezen. Het belangrijkste is om een sport of activiteit te vinden die je leuk vindt. Als je het leuk vindt ben je minder snel geneigd om niet te gaan of een training over te slaan. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je dan een excuus hebt om te snacken. Gezond eten blijft belangrijk.


9. Ga niet elke dag op de weegschaal staan

Elke dag op de weegschaal staan kan heel wat frustraties opleveren. Je gewicht schommelt namelijk elke dag, kies daarom één moment in de week uit om op de weegschaal te gaan staan. Dan zie je het resultaat van een week en zul je versteld staan van het resultaat.


10. Tel alle extra hapjes mee

Hoewel het lang niet zoveel is als een gezonde snack of maaltijd is het van belang dat je rekening houdt met alle kleine hapjes tussendoor. Een heel klein stukje cake op een verjaardag, of dat laatste snoepje dat je echt niet kon laten liggen of zelfs dat ene hapje van het ijsje van je zoon of dochter. Als je alles bij elkaar op telt zijn het toch heel wat calorieën. Houd er rekening mee in je voedingspatroon of weersta de verleiding en eet het niet.


Meer lezen? Lees hier de 10 beste afvallen tips. 

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{product.name}}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Goede voornemens beginnen niet na de feestdagen

Het nieuwe jaar is niet het moment om een goed voornemen te beginnen blijkt uit onderzoek van Flinndal.

Lees meer > Lees meer >

Ruzie met je weegschaal (of eigenlijk: met jezelf)

Dieetpsycholoog Heleen Ligtelijn legt in gezondNU 8 uit waarom die ruzie tussen onszelf en de weegschaal zo hoog oploopt.

Lees meer > Lees meer >

ADHD tijdens jeugd brengt mogelijk verhoogd risico

Er is onderzoek gedaan naar de relatie tussen ADHD en overgewicht. Lopen volwassenen die tijdens hun jeugd ADHD hadden een groter risico op ADHD.

Lees meer > Lees meer >

Geef je reactie op:

10 veelgemaakte fouten bij het afvallen
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Je krijg uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

{{name}}

{{unique_selling_point}}

Jouw instellingen

Wij staan voor je klaar

Wij staan u graag te woord via de onderstaande kanalen.

Onze openingstijden zijn van 09:00 tot 19:00 op werkdagen en van 10:00 tot 16:00 op zaterdag.

Mijn Flinndal

Regel zelf zaken zoals het wijzigen van persoonlijke gegevens of Flinndal Herhaalgemak zendingen.

Naar Mijn Flinndal omgeving

Bel ons (gratis)

Gemiddelde wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

Wachttijd: < 5 minuten
0800-7080

WhatsApp ons

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

Wachttijd: < 25 minuten
06-57592195

E-mail

Gemiddelde wachttijd: 1 werkdag
Neem contact op via het contactformulier

Wachttijd: 1 werkdag
Ga naar het contactformulier

Facebook Messenger

Gemiddelde wachttijd: < 25 minuten
Stuur ons een bericht via Facebook Messenger

Wachttijd: < 25 minuten
Ga naar Facebook Messenger

Product toegevoegd

Product toegevoegd

Naar winkelwagen »

Andere klanten kochten ook:

{% for product in products %}
{{product.name}}

{{product.unique_selling_point}}

€ {{product.price | money_eu}}
{% endfor %}